Erre figyeljen nyaraláskor! A Sikeradó nyári tippjei

Erre figyeljen nyaraláskor! A Sikeradó nyári tippjei

Ha újra itt a nyár és meleg az idő, az ember strandra jár…,  ami fantasztikus, feltéve, hogy nem nehezíti asztma az életét. E betegségben szenvedőknek ugyanis ilyentájt nemcsak a tünetekkel kell megküzdenie, hanem az utazással járó környezeti változásokkal is, amelyek súlyosbítják a betegséget. A Sikeradó NYÁR tippjei kezdőknek és haladóknak.

A nyaralás alatt sok betegnél súlyosabbak a tünetek, mint máskor. A Sikeradó tippjeinek megfogadásával viszont megelőzhető, hogy a nyaralás rémálommá váljon.

Sikeradó NYÁR Tipp 1: Asztmás betegeknek jó úti cél lehet a vízpart és a hegyvidék, de csak akkor, ha utazás előtt tájékozódnak a helyi pollenterhelés mértékéről. Ismerje meg a nyaralása helyszínén mért értékeket, hogy elkerülhesse a veszélyes helyeket!

Sikeradó NYÁR Tipp 2: Szállásfoglaláskor feltétlenül tudja meg, van-e allergiamentes vagy legalább nemdohányzó szobája a hotelnek! Ha a penészre is érzékeny, kizárólag napos, száraz helyiségben lévő ágyban aludjon, amely a medencéktől távol helyezkedik el!

Sikeradó NYÁR Tipp 3: Ha autós nyaralást tervez, indulás előtt legalább 10 percig engedje a légkondicionálót „dolgozni”, de szigorúan nyitott ablak mellett! Ezzel eltávolítja az autóban rekedt poratkákat és még a gomba spóráktól is megszabadul. Arról nem is beszélve, hogy friss levegővel indulhat útnak. Ha pollen és/vagy por váltja ki az asztmás tüneteket, utazás során ne húzza le az ablakot és ne kapcsolja be a légkondicionálót sem!

Sikeradó NYÁR Tipp 4: A levegő tisztább kora reggel, hiszen nincs akkora forgalom, mint a napnak más időszakában. Ha nagyon érzékeny, ragaszkodjon a kora reggeli vagy az esti órákhoz, ha autóba kell szállnia!

Sikeradó NYÁR Tipp 5: Bizonyosodjon meg arról, hogy jóval több asztma gyógyszer van a táskájában, mint általában. Ezek mindig az eredeti tartójukban tárolja, amelyekre írja rá, hogyan kell alkalmazni a gyógyszereket, ha másnak kellene beadnia!

Sikeradó NYÁR Tipp 6: Ha a fenti 5 tippet egyszerre megfogadja, az asztma nem lehet akadálya a vidám és egészséges vakációnak!

Kapcsolódó cikkek