Élménykülönítmény beteg gyerekekért

Élménykülönítmény beteg gyerekekért

Futók

Céljuk az októberi 26. Spar Budapest Maraton teljesítése, de emellett adománygyűjtési célt is kitűztek maguk elé. Összesen 3,5 millió forinttal szeretnének hozzájárulni a gyerekek ingyenes táborozásához a Bátor Táborban. A legtöbb Élménykülönítmény-futónak ez lesz élete első maratonja. Hetek óta készülnek a futásra, életük egyik legkeményebb erőpróbájára, amit a beteg a gyerekek a gyógyulására szeretnének ajánlani.

Spar Maraton futó nap

A futók között található többek között egy négygyermekes anyuka, egy csupa egészségügyi dolgozóból álló váltócsapat, és több, évek óta a gyerekkel táborozó önkéntes is. Awww.elmenykulonitmeny.hu és a www.facebook.com/elmenykulonitmeny oldalakon bárki megismerkedhet velük, figyelemmel kísérheti a felkészülésüket, megismerheti a személyes motivációjukat. A Bátor Tábor Alapítvány daganatos, cukorbeteg, hemofíliás és krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyereknek szervez élményterápiás táborokat.

A nyolcnapos, teljesen ingyenes turnusok célja a gyerekek énképének, önbizalmának fejlesztése és a gyógyulásba vetett hitük erősítése. A Bátor Táborban zajló, többek között lovaglásra, evezésre, kalandparkra, íjászatra épülő lelki terápia pozitív hatását tudományos kutatások is igazolják.

Az alapítvány évente hatszáz táborozót részesít gyógyító élményekben. Ehhez kívánnak hozzájárulni az Élménykülönítmény futói is. “Az orvosok az életemet, a Bátor Táborosok az életkedvemet adták vissza.” (Dóri, táborozó)

Kapcsolódó cikkek