fotó: pixabay.com

A mosoly országává varázsolnák Magyarországot

A mosoly országává varázsolnák Magyarországot

A Honfoglalás 2000 Egyesület tagjai szerint a mediterrán országokban vidámabbak, északon hallgatagok, zárkózottabbak az emberek és mi, magyarok inkább a déliekhez állunk közelebb, pedig nálunk is sok a mogorva ember. Új ötletük van arra, hogyan lehetne ezen változtatni.

“Több tagunk, fél éve teszteli a magyar embereket. Rámosolygunk egy-egy utasra a járműveken, a pénztárosra, az eladóra a boltban, ismeretlen emberekre, az orvosi váróban, stb. A külföldiek szinte 100 %-a veszi a lapot: visszamosolyognak, a magyarok jelentős része szintén, de nem mindenki.

Kísérletünk bizonyítja: lehet barátságosan közeledni egymáshoz, senki sem érti félre (nem gondolnak hátsó szándékra), sőt örülnek az emberek a gesztusnak.

A nők inkább elfogadják, mint a férfiak, ha szemkontaktus után mosolygunk, az idősek meghatódnak, a fiatalok egy része közömbös: nyomkodják a mobilt és nézegetik saját magukat a kütyün. A magyarok elégedettek a sorsukkal: nyugalomban élnek, van munkájuk, érzik, hogy gyarapodnak, már csak egy kis barátságos mosolyt kell az arcukra csalni. Mosolyogjunk egymásra, mosoly lesz a válasz!  Legyen hazánk a Mosoly Országa! Még jobban fogjuk érezni magunkat” – írta közleményében a Honfoglalás 2000 Egyesület.

Kapcsolódó cikkek