Ön nő? Itt a helye!

nőkA nők testi és lelki egészségmegőrzésére összpontosít idén az Egészségváros elnevezésű programsorozat. Júniusban Sopronban és Szolnokon juthatnak ingyenes tanácsadáshoz és szűréshez az egészségükért tenni akaró nők.

Többek között csontritkulás-mérésen, vércukor- és koleszterinszint-ellenőrzésen, vérnyomásmérésen és testtömegindex- ellenőrzésen is részt vehetnek azok a nők, akik ellátogatnak a rendezvényekre – adta hírül közleményben a Richter Gedeon Rt. gyógyszeripari vállalat. Az egyik, leginkább nőket veszélyeztető probléma a csontritkulás, amely a hormonális változások miatt fokozottan fenyegeti a nőket. A csontsűrűség-mérés nőknél 50 éves kor felett, legalább két évente ajánlott.

A rendezvényeken emellett lehetőség lesz a szív- és érrendszeri betegségek szűrésére, valamint nőgyógyászati tanácsadásra, bőrgyógyászati szűrésre, sőt lelki egészségmegőrzéssel kapcsolatos tájékoztatásokkal is szolgálnak majd a szakemberek. A program célja, hogy mindenki tehessen valamit saját maga egészségéért és városa egészségügyének fejlesztéséért. A cég ebből a célból minden olyan városban, ahol a program keretében rendezvényt tartanak, kétmillió forint adományt ajánl fel a helyi kórház számára, amelyet a részvevők személyesen növelhetnek a helyszínen elvégeztetett szűrővizsgálatokért vagy a meghallgatott előadásokért kapott adománypontok alapján.

Az Egészségváros legközelebb június 2-án Sopronban a Városi Stadionban, június 9-én pedig Szolnokon, a Kossuth téren várja a látogatókat. A részletes programról a itt olvashat bővebben!

Kapcsolódó cikkek