Másképp folytatja a Demján-csoport

Másképp folytatja a Demján-csoport

Új szervezeti struktúrában folytatja tevékenységét a Demján-csoport, portfóliójuk értéke meghaladja az 1,5 milliárd eurót. Erről tájékoztatott a TriGranit csütörtökön.

A közlemény szerint a TriGranit ingatlan-portfólió egy részének eladása után az ügyletben nem érintett vagyonelemek a Gránit Development és a Limedale Csoport tulajdonába kerülnek. Az eltérő tulajdonosi struktúrájú társaságok projektjeit a Limedale tulajdonában lévő Gránit Management üzemelteti. A TriGranit Holding jogutódja Gránit Development néven folytatja tevékenységét, ez lesz a Demján-csoport zászlóshajója a jövőben – közölték. Elsődleges feladata a vállalatcsoportnál maradó vagyonelemek kezelése és hasznosításának kidolgozása lesz, beleértve a jövőbeni ingatlanfejlesztéseket megalapozó telekportfóliót Magyarországon, a régió szinte valamennyi országában és Oroszországban.

Ebben a cégben található a Gazprombankkal közösen tulajdonolt krasznodari fejlesztési portfólió, illetve a tatárisztáni Naberezhnye Chelnyben található, regionálisan legnagyobb bevásárlóközpont, a Torgoviy Kvartal is. A Gránit Development fogja a jövőben irányítani a Demján-csoport új ingatlanfejlesztési tevékenységét is. A Gránit Development elnök-vezérigazgatója Nyúl Sándor, a TriGranit korábbi társalapítója, Demján Sándor üzlettársa lett.

A cég főtulajdonosai Demján Sándor és Csányi Sándor. A tulajdonostársak elkötelezettek, hogy megfelelő piaci és szabályozási környezet megléte esetén a rendelkezésre álló forrásokat nagymértékben a magyar piacon fektessék be – áll a közleményben. A Demján-csoporthoz tartozó WestEnd City Center, valamint a WestEnd fejlesztési telek és egyéb ingatlanelemek felügyeletét a Limedale Csoport látja el. Ennek a szervezetnek az elnök-vezérigazgatója Szabó Zsolt, a cégcsoport befektetési vezérigazgatója lett. A Limedale Csoportban Demján Sándor és Csányi Sándor mellett Peter Munk továbbra is tulajdonostárs marad.

A Demján-csoportnál maradó projekteket üzemeltető és felügyelő cég Gránit Management néven folytatja tevékenységét. Ez a szervezet a régióban és Oroszországban található összes vagyonelem üzemeltetését ellátja, beleértve a WestEnd City Centert, a Művészetek Palotáját, a Papp László Budapest Sportarénát, a Korda Stúdiót, a zágrábi Arena Centart, az aradi Atrium Mallt és a Naberezhnye Chelnyben található Torgoviy Kvartalt is. A Gránit Management elnök-vezérigazgatója Hantosi Ferenc, a TriGranit korábbi igazgatósági tagja lett. Az új növekedési pályára állított cégek feladata nem csak a portfólióban maradt nagyszámú ingatlan professzionális üzemeltetése, hanem új fejlesztések és akvizíciók lebonyolítása is lesz – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek