Magyar cégek a moszkvai orvostechnikai kiállításon

Magyar cégek a moszkvai orvostechnikai kiállításon

kiállításA FÁK térség legnagyobb orvostechnikai kiállításán a magyar standon, amit a Nemzeti Külgazdasági Hivatal szervezett, hét vállalat képviselte országunkat.

A moszkvai Zdravookhraneniye 2011 orvostechnikai kiállítás december 5-9. között tart nyitva. A huszonegyedik alkalommal megrendezett árumustrán 1.250 kiállító vesz részt. Magyarországról a Medicor Elektronika Zrt., a Thormed Kft., a Labtech Kft., a Weck-Ap Kft., Tensiomed Ltd., a Control-X Medical Kft. és az Innomed Zrt. – kap bemutatkozási lehetőséget.

kiállítás logó

Hazánk 2009-ben jelent meg utoljára a bemutatón, amikor több mint 35.000 szakmai látogatót regisztráltak. Oroszország és a FÁK térség kiemelt és tradicionális exportpiaca a magyar orvostechnikai szektornak. Ennek tükrében a magyar export számára fontos a rendezvényen való színvonalas megjelenés – jegyzi meg a HITA.

kiállítás
Az ágazat egyértelműen a külpiacok felé fordul, amit az is jelez, hogy 150-nél is több exportőrt tartanak nyilván. A vállalatok többsége kis és közepes cég, tulajdonosi szerkezetükben túlnyomórészt magyar magánszemélyeket és vállalatokat lehet megtalálni.

Az egészségipar az egyik legdinamikusabban bővülő szektor a világon. Így a perspektivikus ágazatban tevékenykedő magyar vállalatok exporttörekvéseinek támogatása továbbra is fontos eleme a HITA tevékenységének – olvasható a közleményben.