Több tízmilliárd az állatoknak

Több tízmilliárd az állatoknak

Újabb pályázati forrást nyit a Miniszterelnökség az állattartóknak, a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásra mintegy 36,53 milliárd forint keretösszegű forrást hirdetett meg. Ezt közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel csütörtökön.

A pályázók a támogatási kérelmeket 2016. május 1. és 2016. május 31. között, illetve 2017. év ugyanezen időszakában nyújthatják be kizárólag elektronikus úton, ezen a weboldalon. A kötelezettségvállalási időszak kezdete – a támogatási kérelem benyújtásának függvényében – 2016. május 1. vagy 2017. május 1. A pályázati felhívás és mellékletei a weboldalon találhatók.

A pályázat keretében a gazdálkodóknak az állatok javát szolgáló szigorú higiéniai és takarmányozási előírásokat kell betartaniuk ahhoz, hogy a növekvő kiadások kompenzálása érdekében vissza nem térítendő támogatásban részesüljenek. Az intézkedés újabb ösztönző elem a tejágazat hatékonyságának további növelésére.

A Miniszterelnökség felhívta a figyelmet, hogy a tejtermelő szarvasmarhák után 5 éven keresztül gazdálkodási évente állategységenként meghatározott mértékű támogatás vehető igénybe, amennyiben a pályázó minden kötelezettséget vállal és teljesít. A pályázat keretében igényelhető alap- és kiegészítő támogatás minimálisan 2 állategységnek megfelelő állategyed után kérhető.