Kivezetik a Libri-Shopline részvényeit a tőzsdéről

Kivezetik a Libri-Shopline részvényeit a tőzsdéről

Kivezetik a Libri-Shopline Kereskedelmi Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsdéről (BÉT), erről a társaság éves rendes közgyűlése döntött pénteken. A közgyűlés egyúttal 122 forintos osztalék kifizetéséről is határozott.

A BÉT honlapján közzétett határozat szerint a kivezetés tervezett időpontja 2016. augusztus 31-e, ettől a naptól a társaság neve Libri-Bookline Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaságra (Zrt.) változik. A részvényesek kérhetik, hogy a társaság a részvényeiket vegye meg a kivezetésről szóló közgyűlési döntés közzétételétől számított hatvannapos jogvesztő határidőn belül a közgyűlési döntést támogatók kivételével – szerepel a határozatban.

A közgyűlési határozat szerint a társaság a 2015. évi eredmény után részvényenként 122 forint osztalékot fizet, május 30-ától. A közgyűlés egyúttal elfogadta a tavalyi évi, magyar számviteli szabályok szerinti éves beszámolót 2,665 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 634,67 millió forint adózás utáni eredménnyel. A közgyűlés elfogadta továbbá a 2015. évi nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált éves beszámolót 7,234 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 725,19 millió forint teljes átfogó jövedelemmel.

A közgyűlés egyúttal felhatalmazta az igazgatóságot saját részvény vásárlására, a részvényenkénti legalacsonyabb vételár egy forint, a legmagasabb ellenérték pedig nem haladhatja meg a vásárlást megelőző tőzsdei kereskedési nap záróárának 150 százalékát. A felhatalmazás a 2016. évi rendes közgyűlés napjától számított 18 hónapra, de legkésőbb 2017. október 29. napjáig terjed. A Libri-Shopline Kereskedelmi Nyrt. részvényeivel 2006 augusztusa óta kereskednek a BÉT-en, 100 forintos névértéken 4 912 500 darab részvényt bocsátottak ki. A csütörtöki záróár 784 forint volt, az utóbbi egy évben 342 és 815 forint között változott a papír értéke. A pénteki napra a tőzsde felfüggesztette a részvények kereskedését a társaság kérésére.