fotó: pixabay.com

Emelkedésre számítanak az elemzők február 25-én

Emelkedésre számítanak az elemzők február 25-én

Optimista nemzetközi hangulat mellett emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője kommentárjában közölte, kedvező hangulatban indulhat a kereskedés a magyar piacon, miután Donald Trump az Amerikai Egyesült Államok elnöke optimistán nyilatkozott a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalásokról. Továbbá az is segítheti a BUX-index emelkedését, hogy a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő pénteken felminősítette Magyarországot.

Az elemző szerint a felminősítésnek elsősorban az OTP piacán lehet hatása, a bankpapír árfolyama átlépheti a 11 800 forintos szintet, és “megcélozhatja” a történelmi maximumát, amely 11 970 forintnál található. Nem zárható ki, hogy az OTP jegyzése hamarosan új rekordot állít be.

A Mol pénteki jelentését követően profitrealizálás történt, hétfőn ismét felfelé indulhat az árfolyam, de 3350 forintnál fontos ellenállási szint húzódik. A Richternél is emelkedést vár, a papír jegyzésében a következő fontos szint 5700 forint alatt húzódik.

“A Magyar Telekom viszont folytathatja a negatív korrekciót a következő napokban, a részvények hamarosan a 455 forintos szintet tesztelhetik”

– fogalmazott az elemző.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy jól alakult az amerikai és a kínai kereskedelmi tárgyalások legutóbbi fordulója. Kedvező hangulat uralkodik a nemzetközi pénzpiacokon, az elemző Európában, így a BÉT-en is pozitív nyitásra számít. Hozzátette, hétfőn nem várható fontos adatközlés, ezért a magyar piac mozgását a nemzetközi piaci hatások befolyásolják majd.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 93,12 pontos, 0,23 százalékos emelkedéssel, 40 814,60 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 8,8 milliárd forint volt. A Mol 24 forinttal, 0,73 százalékkal 3282 forintra csökkent, 2,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,60 százalékkal 11 780 forintra erősödött, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5,50 forinttal, 1,17 százalékkal 463 forintra esett, forgalma 173,0 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,64 százalékkal 5590 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

Kapcsolódó cikkek