Vállalkozói inkubátorház nyílt

Vállalkozói inkubátorház nyílt

inkubatorhazKezdő és "túlélő", azaz új fejlődési szakaszba lépő vállalkozások számára épített inkubátorházat Székesfehérváron a WA InvestVállalkozói Inkubátorház Kft. A Közép-dunántúli Operatív Program pályázatán elnyert mintegy 130 millió forint európai uniós támogatással, 180 millió forint költséggel megvalósult beruházást pénteken avatták fel.

A több mint 1600 négyzetméter alapterületű inkubátorház 11 mikro- és kisvállalatnak nyújt területet és alapinfrastruktúrát a működéshez, s ezzel várhatóan 25 új munkahelyet teremt – mondta Farkas Pál, a kft. ügyvezető igazgatója. A mintegy két év alatt megvalósult projekten belül elkészült az inkubátorháznak helyet adó ingatlanon levő régi üzemcsarnok felújítása, átépítése, épületgépészeti elemeinek cseréje, s felépült a mintegy 800 négyzetméter alapterületű új csarnok. 

Az inkubátorházban 6 irodát, 7 különböző méretű műhelycsarnokot, továbbá oktató-előadótermet, tárgyaló, valamint kiszolgáló helyiségeket vehetnek igénybe a betelepülő vállalkozások. A bérbe vehető helyiségek 70 %-át már lekötötték, egy vállalkozás pedig már az avatás idejére birtokba is vette az egyik műhelycsarnokot.

A WA Investhez hasonlóan Székesfehérvár önkormányzata is igyekszik biztonságos, vonzó mikrokörnyezetet teremteni, és a gazdasági nehézségek közepette szigetet képezni a vállalkozások számára – mondta az avató ünnepségen a város polgármestere. 

Cser-Palkovics András (Fidesz) hangsúlyozta, Fejér megye székhelye élen jár a telephely- és inkubátorház-fejlesztésekben, ami azért is fontos és örömteli tény, mert a beruházások révén újabb munkahelyek jönnek létre.

Molnár Tamás, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója emlékeztetett arra, hogy a régióban a mostani uniós tervezési időszakban 167 milliárd forintnyi fejlesztési forrásra pályázhattak a beruházók. 

A WA Invest telephelyén, az inkubátorháznak helyet adó ingatlan hasznosításával, bérbeadásával foglalkozó, és abból tavaly mintegy 20 millió forint árbevételt produkáló vállalkozás újabb beruházásként, további ezer négyzetméteren kíván fejleszteni ugyancsak a Közép-dunántúli Operatív Programon elnyerhető támogatás igénybevételével – mondta el az MTI-nek a cég ügyvezető igazgatója.