fotó: pixabay.com

Magyar siker a Mengyelejev-diákolimpiáról

Magyar siker a Mengyelejev-diákolimpiáról

Három érmet nyert a magyar csapat a koronavírus-járvány miatt ismét online tartott 55. nemzetközi Mengyelejev-diákolimpián.
A megmérettetésre Magyarország ebben az évben hat diákot nevezhetett be, közülük ezüstérmet kapott Benkő Dávid (Fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium).

Bronzérmet szerzett Saracco Lucio (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium) és Babcsányi István (Fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium). Simon Vivien (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium), Sajósi Benedek (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium), és Farkas Izabella (Fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium) dicséretet kapott.

“A tervezett budapesti helyszín helyett a tavalyihoz hasonlóan ismét személyes találkozás nélkül, csak a kamerák előtt tehette próbára kémiatudását 28 ország 145 középiskolás diákja a legnehezebbnek tartott nemzetközi kémiaversenyen”

– közölte Magyarfalvi Gábor, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Természettudományi Karának adjunktusa.

Az elméleti feladatsorokat mindenki hazájában, videofelügyelet mellett írta meg angolul, a javítást a feladatszerzőkkel videokapcsolaton át szintén angolul vitatták meg a versenyzők.

A nyitó és díjkiosztó ünnepséget is interneten követték a résztvevők Hozzátette, a magyar csapat online válogatóját és előkészítőjét az ELTE Kémiai Intézete szervezte a nemzeti tanulmányi versenyek legjobbjai közül válogatva az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. A csapat részvételét a Magyar Kémikusok Egyesülete szervezte. A versenyt jövő tavaszra ismét Budapestre tervezik.

Kapcsolódó cikkek