Könnyűsúlyúak győzelme

Könnyűsúlyúak győzelme

Hajdú Zsuzsa, fotó: archívHajdú Zsuzsa és a váci Galambos Péter is könnyűsúlyúként nyert a normálsúlyú egypárevezősök mezőnyében az evezősök 113. országos bajnokságának pénteki versenynapján, a Szeged melletti Maty-éri pályán.

A csepeli Hajdú duplázott, hiszen klubtársaival, Sinka Flóra Magdával, Karácsony Dorottyával és Kabódi Erzsébettel a könnyűsúlyú négypárevezősök versenyében is aranyérmet szerzett, míg a kormányos nélküli ketteseknél a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub egysége, Horváth Katalin és Dohovics Virág lett a győztes.

A jövő pénteken kezdődő londoni olimpiára készülő férfi kormányos nélküli kettes, Simon Béla és Széll Domonkos is indult az ob-n, és a papírformát igazolva meg is nyerte a számot. A szövetség döntése értelmében azonban – mivel az országos bajnokságon alapvetően csak klubcsapatok indulhatnak – ebben a versenyszámban két aranyérmet osztottak ki, így a másodikként célba érő győri Révész Péter, Révész Zoltán páros is első helyezett lett.

A férfi kormányos kettesek mezőnyében a szegedi Fehér Szabolcs és Tari János bizonyult a legjobbnak Csűrös Balázs kormányossal, a könnyűsúlyú négypárevezősök döntőjét pedig a Danubius Nemzeti Hajós Egylet csapata, Szabados Mihály, Sándor Áron, Rácz Róbert Bence és Csepregi Gábor nyerte. Az ob csütörtökön kezdődött, 27 klub több mint ezer evezőse nevezett, s vasárnapig a különböző korosztályokban 104 versenyszámban hirdetnek magyar bajnokot.  A szombati versenynapon vízre száll a másik olimpiai egység, a Varga Tamás, Hirling Zsolt duó is.