Ezekben a számokban van magyar induló

Ezekben a számokban van magyar induló

Három számban indulnak a magyar evezősök a május utolsó napján kezdődő luzerni Európa-bajnokságon.

Szierer János szövetségi kapitány azt mondta,

Galambos Péter könnyűsúlyú egypárban, Pétervári-Molnár Bendegúz egypárban, míg Juhász Adrián és Simon Béla a kettesek mezőnyében áll rajthoz.

“A magyar szövetség legfőbb szakmai vezetése értékelte a múlt heti, plovdivi világkupa eredményeit, és a Juhász, Pétervári-Molnár alkotta kétpárt illetően úgy döntött, hogy a kísérleti egység ne versenyezzen tovább”

– közölte a szakvezető.

Szierer hozzátette, az április közepén hozott változtatással az volt a céljuk – Pétervári-Molnár addig egypárban, Juhász pedig Simonnal kettesben ült -, hogy még erősebb egységet találjanak, amely így az augusztus végi, linzi világbajnokságon nagyobb eséllyel pályázhatott volna az olimpiai kvalifikáció megszerzésére.

“A Juhász, Pétervári-Molnár párosnak sok időre és közös munkára lett volna szüksége, de a vb-ig hátralévő idő rövidsége miatt a kísérletet végül elvetettük. Az olimpiai kvalifikációra viszont úgy is megvan az esély, hogy Bendegúz és Adrián is a korábbi hajójához tért vissza”

– nyilatkozta Szierer.

A férfi kettest szerdán és csütörtökön három felállásban próbálták ki Szolnokon: Juhász és Simon mellett az U23-as Szabó Márton kapott lehetőséget a bizonyításra.

“Simon és Szabó párosa tudta a leggyengébb időt, viszont Juhász és Szabó pályája biztató volt, utóbbi egy másodperccel maradt el a legjobb felállástól, a Juhász, Simon hajótól. Így végül ők indulhatnak az Eb-n”

– mondta a szakember, majd kiemelte, a legjobb időeredményen túl mellettük szólt még, hogy tíz éve egy hajóban eveznek, de “jó tudni, hogy van egy másik, hasonló teljesítményre képes” egység is.

Szabónak így a szezonban egyelőre az U23-as korosztályban tűznek ki feladatokat.

“Annyi még a változás a Juhász, Simon egység esetében, hogy a jövőben ismét régi edzőjükkel, a hozzájuk hasonlóan szintén szolnoki Molnár Dezsővel készülnek majd Eros Goretti helyett”

– árulta el Szierer, majd hozzátette,

abban látták a páros formaingadozásának az okát, hogy edzőjükkel bár gyakran találkoztak, nem volt meg a napi kontrolljuk.

Szierer a jelenlegi magyar mezőnyben legerősebb női egységként elkönyvelt Polivka Dóra és Krémer Eszter kettessel kapcsolatban – amely 11. lett a szezon első vk-versenyén – megerősítette, hogy nem indulnak el az idei kontinensbajnokságon.

“Sikeres tavalyi év után az idei formájuk döcögős, így támogattam edzőjük és klubjuk kérését, miszerint az Eb helyett inkább készüljenek. A következő versenyük, amelyen bizonyíthatnak, a poznani világkupa lesz június 21. és 23. között”

– tette hozzá a szakember.

Kapcsolódó cikkek