Egy magyar duplázott kenu egyes ezer méteren

Egy magyar duplázott kenu egyes ezer méteren

Mindkét kenu egyes ezer méteres futamot Bodonyi András nyerte kedden Szolnokon. A felnőtt kajak-kenu válogatott kerettagok számára kiírt edzésverseny-sorozat első köre ezzel a számmal zárult.

A délelőtti első fordulóban a DVTK sportolója az első méterektől kezdve kézben tartotta a futamot, s bár Fejes Dániel szorongatta, sőt, a táv egy pontján meg is előzte, visszaverte a támadást, és jó hajrával ő ért be elsőként. Mögöttük Adolf Balázs lett a harmadik. A második futamban Hajdu Jonatán kezdett jól, de Bodonyi hamar utolérte, majd a diósgyőri kenus vezetésével fél távig együtt haladt a mezőny. Ötszáz méter után aztán az első forduló győztese megindult, s ezúttal magabiztos előnnyel nyert. A második és harmadik helyen ismét Fejes és Adolf végzett.

“Az első futamban még görcsösen kenuztam, ellenfeleim már versenyeztek az idén, nekem viszont az volt az első éles pályám”

– idézte a szövetség honlapja Bodonyi Andrást.

“A második ezremmel már elégedettebb vagyok, jó iramot mentem, indítani is nagyobbat tudtam a végén”

– tette hozzá.

“Az első három kenus mindkét futamban egyértelműen kimagaslott a mezőnyből, Adolf Balázs és Fejes Dániel már két hete megmutatta, hogy jó formában van, a mai teljesítménye alapján ugyanezt tudom elmondani Bodonyi Andrásról is”

– fogalmazott Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

“Szerintem András most jobb formában van, mint két éve ilyenkor, amikor hetedik lett a világbajnokságon.”

A korábbi hetek futamain a Noé Zsombor, Dombvári Bence duó (K-2 1000 m), az Adolf, Fejes kettős (C-2 1000 m), Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső (C-1 200 m), valamint kettejük duója (C-2 500 m), továbbá a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású négyes (K-4 500 m) nyert az edzésversenyeken. A tesztsorozat második köre két hét múlva, a férfi 1000 méteres párosok küzdelmeivel kezdődik.

A sportágban a koronavírus-járvány miatt csak augusztus végén rendezik az idei első tétversenyt.

Kapcsolódó cikkek