Tornagyőztes a magyar csapat

Magyar női vízilabda válogatottA magyar női vízilabda-válogatott vasárnap három góllal legyőzte az orosz csapatot, így megnyerte az I. Dunaújvárosi Főiskola Kupát.

Eredmény:
Magyarország-Oroszország 14-11 (3-2, 5-4, 3-3, 3-2)
—————————————————-
A magyar góllövők:
Antal 3, Kisteleki 2, Bujka 2, Garda 2, Keszthelyi 2, Takács 1, Szűcs 1, Tóth 1
    
A három hét múlva rajtoló barcelonai vizes világbajnokság előtt rendezett dunaújvárosi négyes torna pénteki nyitónapján Merész András csapata döntetlent játszott a hollandokkal, majd szombaton három góllal verte a briteket.

A vasárnapi zárómeccs – a www.waterpolo.hu beszámolója szerint – nem kezdődött jól magyar szempontból, az oroszok 2-0-ra is vezettek, ám az első negyed második felében már jól játszott a csapat, s a szünetre megfordította az állást (3-2). A pihenő után gyorsan potyogtak a gólok, de Bujkáék szinte végig előnyben voltak, a félidőre pedig már két gól volt az előnyük (8-6).

A harmadik szakasz első felében úgy tűnt, hogy a Merész-csapat elléphet riválisától, 10-6-ra is vezetett, ám végül nem sikerült elszakadnia, így az utolsó periódust kétgólos vezetésről kezdhette. Abban aztán az ellenfél hiába küzdött nagyot, Kisteleki Dóráék kézben tartották a találkozót, s végül 14-11-es győzelmet arattak, ami tornagyőzelmet ért a számukra.