forrás: pixabay.com

Tájékozódási búvárúszó Eb: újabb magyar érmek születtek

Tájékozódási búvárúszó Eb: újabb magyar érmek születtek

A felnőtt és a junior korosztályt együttvéve már tizenhat éremnél jár a magyar válogatott a csehországi tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon.

A Magyar Búvár Szakszövetség pénteki tájékoztatása szerint a Jablonec nad Nisouban zajló kontinensbajnokságon az újabb versenynapon a szlalom, illetve a paralel számokban jeleskedtek a csapat tagjai, akik közül az előbbiben a felnőtteknél Szász Tamás aranyérmes lett, Balázs Péter pedig Eb-bronzot érdemelt ki. A nőknél Hatházi Katalin is felállhatott a dobogóra, miután második lett.

Paralelben Várszegi Vendel harmadik helyet szerzett, míg a junioroknál Tamás Dávid győzött, Rendes Linda pedig ezüstérmesként végzett.

Csütörtökön az öt bója versenyszámban a felnőtteknél Balázs nyert, Hatházi második lett, akárcsak a junioroknál Tamás. Korábban az úgynevezett csillag versenyszámban Hatházi volt a legjobb, Balázs pedig másodikként végzett. A junioroknál Tamás aranyat, Katona Ádám és Rendes ezüstöt gyűjtött. A Monk-számban a Balázs, Szász kettős másodikként, a Hatházi, Virág Anna duó harmadikként zárt.

A kontinensbajnokság szombaton a csoportos versenyszámmal ér véget.

Kapcsolódó cikkek