24 óra vízilabda

vízilabdaTöbb mint félezer gyermek részvételével egy egész napon át zajlik majd péntek délutántól szombat délutánig az 1 Nap Vízilabda elnevezésű esemény a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában.

A magyar vízilabda jövőjéért, az utánpótlás megsegítésére, a sportág népszerűsítésének céljával meghirdetett monstre pólós program keretében szombat délelőtt a szervezők közlése szerint olyan sztárok játszanak mérkőzést egy nemzetközi serdülőválogatottal, mint Székely Bulcsú, Tóth Frank, Vári Attila vagy Kósz Zoltán. A különleges korosztályos meccset a londoni döntő magyar bírója, ifj. Juhász György vezeti.

A rendezvény alatt, amint a szervezők szerdai közleményéből kiderül, 24 összecsapást játszanak a gyermek-, serdülő- és ifjúsági korú sportolók. Az Újpest Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (UVSE) negyedik alkalommal hirdette meg a különleges sportági erőpróbát, amelyhez az idén Ausztrália is csatlakozik. Sydneyben mintegy száz fiatal játszik majd, de pártoló tagok is bekapcsolódnak a helyi UNSW/Wests Vízilabda Klub és az ottani magyar közösségek aktív közreműködésével megvalósuló társrendezvénybe, amelyet online kapcsolatban nyomon követhetnek a budapesti programra ellátogatók is.

Kapcsolódó cikkek