Új vezérigazgatója van a Zöld sasoknak

Új vezérigazgatója van a Zöld sasoknak

Fradi logo, Zöld sas

Az igazgatótanács elnökének megválasztott Berzeviczy Attila az igazgatósági ülés után megtartott sajtótájékoztatón azt mondta, Oroszt egyetlen jelöltként választotta meg a zrt. új vezetése. “Először átnézzük a cég felépítését és a jelenlegi működést, mert az elsődleges feladatunk, hogy a napi szintű működést biztosítani tudjuk. A legfontosabb cél a bajnoki cím elérése, itt mindenkinek ezért kell dolgozni, s én nem fogom engedni az alibizést sem a pályán, sem azon kívül.” – mondta bemutatkozásakor Orosz Pál.

Berzeviczy Attila

Berzeviczy Attila

A tervek szerint a jövő hét végén kerül sor az átadás-átvételre, amelyet három szakaszra bontanak, egy jogi, egy pénzügyi, valamint egy szakmai részre. “Gyakorlatilag azoktól a munkavállalóktól vesszük át a zrt.-t, akik jelenleg is itt dolgoznak, az előző igazgatóság ugyanis lemondott, és vezérigazgató sem volt” – mondta Berzeviczy Attila.

Februárban Berki Krisztián, aki 2007 és 2010 között már volt a zrt. vezetője, szándéknyilatkozatot írt alá Kevin McCabe-bel, amelynek értelmében a márciusi közgyűlésig marad papíron az angol tulajdonosnál a futballcsapat, s aztán a BK Management Grouphoz, Berki cégéhez kerül át. A közgyűlést azonban nem tartották meg. “Tudjuk, hogy a csapatnak rengeteg szurkolója van, azért fogunk dolgozni, hogy ők megkapják azt a sikerélményt, amelyre várnak – mondta Orosz Pál, akinek édesapja, a Ferencváros örökös bajnoka, idősebb Orosz Pál tagja volt az 1960-ban olimpiai bronzérmes magyar labdarúgó-válogatottnak. Szorgalmas, kitartó munkával bármit elérhetünk, célunk, hogy néhány éven belül a nemzetközi futballporondon is állandó résztvevők legyünk.”

 

Orosz Pál

Orosz Pál

A vezérigazgató elmondta, hogy a várhatóan június elsejéig befejeződő, három évre visszamenő, teljes körű gazdasági és jogi tényfeltárás eredményét a tervek szerint nyilvánosságra fogják hozni. Prukner László jelenlegi vezetőedző a továbbiakban is megkapja a bizalmat. Kubatov Gábor, az FTC elnöke szerdán jelentette be, hogy a Ferencvárosi Torna Club egy euróért visszavásárolta a futballcsapatot működtető vállalkozást McCabe-től. Az Albert Stadiont illetően az egyesületnek június 30-ig kell válaszolnia, hogy a klub vagy az általa megjelölt vevő 2,5 millió euróért, átszámítva hétszáz millió forintért megvásárolja-e.