Sokan sportoltak az olimpikonokkal

Nagy sikerrel rendezték meg vasárnap a budapesti Millenáris Parkban a 14. Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztivált, amelyen több ezren vettek részt.

A megmozduláson több londoni olimpikon, így az aranyérmes vívó Szilágyi Áron, a kajakos Kammerer Zoltán, az öttusázó Marosi Ádám, valamint a Simon Béla, Széll Domonkos evezőspáros is ott volt. Kammerer úgy fogalmazott, a versenysporttal kiegészülve ezeknek az akcióknak az az üzenete, hogy minél többen sportoljanak, és akkor előbb-utóbb kevesebben lesznek az orvosi várótermekben. “Nagyon jó érzés ennyi sportoló hölgyet látni. Ahhoz, hogy egészségesebbek legyenek a magyarok, ahhoz elengedhetetlen a nők ilyen szintű rendszeres átmozgatása. Örülök, hogy itt lehettem” – mondta a háromszoros ötkarikás bajnok. A kardozó Szilágyi Áront valósággal megrohamozták, de a friss olimpiai bajnok elmondta, hogy jól viseli a népszerűséget. 

“Sok élménybeszámolóra hívnak, de egyelőre jól állom a sarat. Jó érzés, hogy ilyen sokan kíváncsiak rám” – nyilatkozott. Salga Péter főszervező elmondta, a kilátogatók több mint 80 mozgásformába kóstolhattak bele, s idén először a hagyományos sportágak mellett az Xbox 360 Kinect mozgásérzékelős sportjátékait is kipróbálhatták az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek