fotó: pixabay.com

Nagy esemény lesz ez a focirajongóknak

Nagy esemény lesz ez a focirajongóknak

Budapesten játszották az első hivatalos magyarországi labdarúgó-mérkőzést, a Margitszigeten pedig válogatott találkozót is rendeztek: e két tény adta az apropóját és a helyszínét a szombati Budapest 150 futballfesztiválnak.

A főváros születésnapi ünnepségsorozatába illeszkedő rendezvényen a Budapesti Sportszolgáltató Központ 10 és 18.30 között várja az érdeklődőket a Margitszigeti Atlétikai Centrumban – tájékoztatták a szervezők.

A belépés díjtalan, a nap mottója: #afocimindenkié.

A műsort a fővárosi cégek kispályás futballkupája nyitja, majd a kárpátaljai menekült gyermekek barátságos mérkőzésére kerül sor, miközben öt ügyességi versenyben – óriás darts, célba rúgás, rúgás sebesség, fejelés, akadálypálya – is vetélkedhetnek a kilátogatók.

Érdemes lesz “ötpróbázni”, mivel értékes díjakat nyerhetnek, akik mind az öt számot teljesítik.

A nap “főmérkőzésén” az eseménypartner Magyar Labdarúgó Szövetség öregfiúk válogatottját a korábbi szövetségi kapitány, Gellei Imre vezeti, az ellenfél pedig a már Puskás-Dallos Peti csapatkapitányságával futó, több évtizedes hagyományaira büszke színészválogatott lesz. A 16 órakor kezdődő, kétszer 30 perces találkozót két ismert szpíker közvetíti a régi időket megidézve az oldalvonal mellől: Petur András műsorvezető és Hrutka “Rudi” János volt válogatott labdarúgó. A szervezők játékos programokkal – például ugrálóvár, arcfestés – is készülnek az egésznapos eseményre.