Meglátogatta az elnök a 2021-es vizes világbajnokság magyar standját

Meglátogatta az elnök a 2021-es vizes világbajnokság magyar standját

Julio C. MaglioneA vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) elnöke, Julio C. Maglione a jövő héten kezdődő rövidpályás úszó-vb helyszínén, Dohában meglátogatta a magyar standot, amely a 2021-es budapesti világbajnokságot népszerűsíti.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az első hivatalos esemény, a FINA rendkívüli kongresszusa előtt a FINA vezetői a katari elöljárókkal együtt rövid sétát tettek az egyébként csak szombat délután nyíló konvenció helyszínén. A magyar pavilon – a gigantikus sárga labda, belsejében az öt hajlított óriásmonitorral és e felületre készített speciális imázsfilmmel, illetve a stand előtt álló fehér óriáspulival – teljes pompájában várta a látogatókat.

“Ez tényleg fantasztikus. Kár, hogy még hét évet kell várni a kezdésig, már most mennénk szívesen, Magyarország ugyanis számunkra a legmagasabb nívó garanciája” – mondta látogatásakor Julio Maglione. “Ismét bebizonyosodott, remek ötlet volt, hogy nem egy átlagos, épített standon jelenünk meg, mint a kiállítók kilencven százaléka, hanem a saját installációnkat hoztuk” – mondta Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Hozzátette, Magyarországnak és Budapestnek hatalmas a respektje a FINA-n belül, mert kevés olyan országot találni, amelyik ennyire elkötelezett partnere a világ úszósportjának, ahol a kormányzat, élén a miniszterelnökkel, Orbán Viktorral ilyen szilárdan a sportág mellett áll. A magyar sportvezető szerint a negyven nap alatt megszervezett balatonfüredi junior nyíltvízi úszó világbajnokság sikere még ma is téma a FINA vezetői között, akik az elmúlt időszak tapasztalatai alapján biztosra veszik, hogy a 2017-es junior világbajnokság és a 2021-es FINA világbajnokság is óriási siker lesz. A rövidpályás úszó-vb szerdán kezdődik Dohában.