versenyautó rali pályán, (illusztráció), fotó: pixabay.com

Rekordszámú előzetes nevezés érkezett az Eger-ralira

Rekordszámú előzetes nevezés érkezett az Eger-ralira

Valamennyi géposztályt egybevéve előzetesen 168 versenyzőpáros jelezte indulását az Eger-ralin, a péntektől vasárnapig sorra kerülő szezonnyitó magyar bajnoki futamon.

Adamovits Márk, a verseny főszervezője a hétfői, egri sajtótájékoztatón bejelentette: a küzdelem a korábbiaktól eltérően már péntek délután megkezdődik. A Dobó téri rajtceremónia után a versenyzők nem a szervizparkba hajtanak, hanem az Egerszalók-Eger szakasz rajtjához.

A 4,2 kilométeres távú szuperspeciált nézőcsalogatónak szánják.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke kijelentette, hogy az autósport és Eger neve már összefonódott. Oláh Gyárfás szerint ezen a helyszínen mindig pozitív fogadtatásban részesülnek, amiért köszönet jár. Berényi Ákos szakágvezető úgy vélekedett, hogy a nagyon komoly létszám jelzi: jó versenyt hozott össze a szervező. Számos külföldi indulóra is számítanak, mivel az egri verseny közép-európai zóna futam is egyben.

A kiírás szerint a Credobus Eger-ralin 16 – pénteken egy, szombaton kilenc, vasárnap hat – gyorsasági szakasz vár a mezőnyre. A hosszabb gyorsasági szakaszok közül is kiemelkedik a 14,6 kilométeres Egerbakta-Pétervásárai elágazás, melyen szombaton háromszor megy végig a mezőny.

Habis László, Eger polgármestere elmondta, büszke arra, hogy a megyeszékhelyek közül Eger tudhatja magáénak a legtöbb vendégéjszakát.

“Mindig van miért ide látogatni, és ennek része az autósport is”

– szögezte le.

Kapcsolódó cikkek