Kiss Norbert

Kiss Norbert második a szlovákiai zárófutamon

Kiss Norbert második a szlovákiai zárófutamon

A kétszeres Európa-bajnok, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótája másodikként ért célba a gyorsasági kamion Eb Slovakiaringen rendezett versenyhétvégéjének vasárnap késő délután rendezett zárófutamán.
A sorozat hivatalos honlapja szerint a 34 éves versenyző a szombati naphoz hasonlóan vasárnap is másodikként végzett a délelőtti időmérő edzésen, ám a kora délután rendezett futamon nem tudta megtartani ezt a pozíciót, és ötödikként ért célba.

A fordított rajtrács szabályának megfelelően Kiss a hétvége negyedik, a vasárnapi zárónap második versenyét a negyedik helyről kezdhette meg, és a rajt után nem sokkal egy magabiztos előzéssel feljött harmadiknak. A folytatásban Kiss megküzdött a második helyért, amelyet nem sokkal a leintés előtt szerzett meg a német Sascha Lenztől.

Kiss szombaton a hétvége első futamán ötödik, a másodikon negyedik volt.

Az összetettben a szombathelyi pilóta 95 ponttal a harmadik helyen áll, első a címvédő német Jochen Hahn 144 ponttal, második pedig a szintén német Stephanie Halm (103 pont). A kamion Eb két hét múlva, a németországi Nürburgringen folytatódik.

Kapcsolódó cikkek