Wittmann Krisztián: idén korábban jött a nyár

Wittmann Krisztián: idén korábban jött a nyár

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény következtében korábban érkezett a nyár a Kecskemét kosárlabdacsapatának kapitánya szerint.

“Kicsit olyan érzésem van, mint a szezon végén, amikor jön a nyár, csak most egy kicsit korábban érkezett el ez az időszak”

– nyilatkozta szerdán az M1 aktuális csatornának a korábbi válogatott játékos.

Wittmann egyetértett azzal, hogy a világjárvány miatt egy zárt kapus fordulót követően március közepén a magyar szövetség (MKOSZ) megállította a bajnokságot, és mivel nézők nélkül nem sok értelmét látta volna a folytatásnak, jó döntésnek tartja.

“Az is egy jó megoldás, hogy nem hirdettek bajnokot, hiszen a szezon legfontosabb fele még hátra volt”

– fűzte hozzá.

Az ideit karrierje legfurcsább idényének nevezte, és nem csupán a befejezés miatt: mint mondta, már a felkészüléstől gondok hátráltatták az együttest, nehezen alakították ki a csapatot, amely azonban a pontvadászat vége felé már jól működött. Így a körülményekhez képest jónak tartja a KTE “félszezonját”, amelyből kihozta a maximumot a klub.

Örül annak, hogy személy szerint is jól sikerült számára az évad, ám nem foglalkozik az egyéni teljesítménnyel. Elmondása szerint a kényszerszünet alatt a két gyermeke tartja formában napi 24 órában.

“Gyakorlatilag egész nap edzek, csak van, amikor bemegyek a csarnokba is”

– fogalmazott.

“Bízom benne, hogy harmincötön túl is hasonló szezonokat tudok majd teljesíteni”

– tekintett előre a 35. születésnapját épp egy hónap múlva ünneplő Wittmann, aki szeretné folytatni pályafutását a következő idényben és utána is.

“Kettőt-hármat még tudok játszani szerintem”

– hangsúlyozta a KTE csapatkapitánya, aki tavaly – a magyar kosárlabdában egyedülálló módon – pályafutása végéig tartó szerződést kapott a klubtól.

Megemlítette, nehéz előre megmondani a járvány hatásait a következő szezonra, hiszen az idénykezdést, a gazdasági lehetőségeket is befolyásolja majd.

Kapcsolódó cikkek