Újabb győzelemmel a negyeddöntőben!

Újabb győzelemmel a negyeddöntőben!

a fiúk örülnek, fotó: Kovács Anikó/MTI

A magyar férfi kézilabda-válogatott azzal, hogy bejutott a spanyolországi világbajnokság szerdai negyeddöntőjébe, már teljesítette a célkitűzést, ugyanakkor Mocsai Lajos szövetségi kapitány állítja, csapata változatlanul éhes a sikerre.

A következő ellenfél a legutóbbi vb-n második, a tavalyi Európa-bajnokságon aranyérmes dán együttes lesz.

“Bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk igazán magas fokú teljesítményre éles, kieséses szakaszban is. A védekezés és a kapusmunka volt az alapja a sikernek. Ha sikerül a riválisok nagy lövőit kivennünk a játékból, bárkit legyőzhetünk” – mondta Mocsai Lajos.

Az olimpiai negyedik válogatott szakvezetője kiemelte, már hétfő éjszakától a dánok elleni találkozóra összpontosítanak, mert csapata nem elégszik meg a legjobb nyolc közé jutással, és bebizonyították, a londoni siker nem egy egyszeri “kifutás” volt.

“Ezzel a csapattal öröm együtt dolgozni. Mindenki tudja a feladatát, elszánt, megfelelően motivált, és éles helyzetekben is képes maximálisan összpontosítani. Várjuk a dánokat, nekik ugrunk” – tette hozzá Mocsai.

A szerdai ellenfél kirobbanó formában van, ám a magyar csapat 27-19-es győzelme a lengyelek ellen – és főleg a védekezés minősége – is tiszteletet parancsoló.

A dánok és a magyarok legutóbb a londoni olimpián találkoztak, és az északiak 27-25-re nyertek. A két gárda az elmúlt nyolc évben csupán háromszor meccselt, a tavalyi ötkarikás fellépést megelőzően a 2006-es Eb-n 29-25-re a dánok, a 2007-es vb-n pedig 30-29-re a magyarok diadalmaskodtak.

Az összesített mérleg magyar fölényt mutat (19 győzelem, 2 döntetlen, 10 vereség), ám az utóbbi tíz párharcból a magyarok csupán háromszor győztek, a dánok hatszor nyertek és volt egy döntetlen is.

A párharc győztese pénteken az olimpiai és világbajnok francia, valamint az olimpiai bronzérmes horvát együttes továbbjutójával találkozik az elődöntőben.

A negyeddöntők programja:
    szerda:
Oroszország-Szlovénia 18.15, Barcelona
Spanyolország-Németország 19.00, Zaragoza
Dánia-Magyarország 20.45, Barcelona
Franciaország-Horvátország 21.30, Zaragoza