Országos bajnokság a világkupa jegyében

Országos bajnokság a világkupa jegyében

Péntektől vasárnapig a budapesti Központi Tornacsarnokban rendezik a tornászok egyéni országos bajnokságát, amely a magyar válogatott tagjai számára a jövő hétvégi, szombathelyi világkupaverseny főpróbája lesz.

“Több sérülés is nehezítette a felkészülésünket. Az ob-n Böczögő Dorina két, Kovács Zsófia három, Dévai Boglárka és Al-Salty Dália pedig négy szeren indul” – idézi a magyar szövetség beszámolója Draskóczy Imrét, a női válogatott szövetségi kapitányát.

Hozzátette, abban bízik, hogy mindenki a legjobbját nyújtja a budapesti ob-n, amely remek erőfelmérő lesz a szombathelyi világverseny előtt.

A Challenge világkupán induló férfi tornászok közül az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián, valamint Kállai Zoltán, Boncsér Krisztián, Vecsernyés Dávid, Kardos Botond és valószínűleg a kisebb térdsérüléssel bajlódó Babos Ádám is szerepel a fővárosi viadalon.

Az országos bajnokságon a magyarokon kívül lesznek osztrák, svéd és cseh tornászok is, akik versenyen kívül indulnak, de számukra is fontos lesz ez az állomás a világkupát megelőzően. 

A program pénteken 10.30-kor a férfi egyéni összetett versennyel kezdődik, amely egyben selejtező a szombati és vasárnapi szerenkénti finálékra. A női egyéni összetett 15 órakor rajtol. A döntők szombaton és vasárnap is 10.30-kor kezdődnek.