Kicsit átalakul a magyar csapat

Kicsit átalakul a magyar csapat

A sérült Klivinyi Kinga kikerült a jövő csütörtökön kezdődő franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott keretéből.

A Ferencváros átlövőjének műtött válla szombaton a Franciaország elleni edzőmérkőzésen sérült meg ismét. A magyar szövetség vasárnapi beszámolója szerint Kim Rasmussen szövetségi kapitány szeretné megelőzni a komolyabb problémát, ezért – egyeztetve az egészségügyi stábbal és a játékossal – úgy döntött, hogy Klivinyi számára túlzott megterhelést jelentene a kontinensviadal.

A Norvégiában zajló felkészülési torna utolsó, vasárnapi játéknapján Dánia ellen rajta kívül Tóth Gabriella boka-, Kovács Anna pedig vádlisérülés miatt nem lép pályára, ők azonban tagjai maradnak a keretnek.

A csapathoz kedden csatlakozik két irányító, a Vác junior világbajnok játékosa, Lakatos Rita, valamint a Dunaújváros kézilabdázója, Szalai Babett. A magyar keretből Hornyák Dóra, Szöllősi-Zácsik Szandra, Szucsánszki Zita és Szekeres Klára családalapítás, Kisfaludy Anett és Tomori Zsuzsanna sérülés miatt hiányzik, Bódi Bernadett pedig ideiglenesen lemondta a szereplést.

A franciaországi Európa-bajnokság jövő csütörtökön kezdődik, a magyar csapat a C csoportban, Montbéliard-ban sorrendben Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal találkozik.