Hosszú idő óta először nyert otthon a Ferencváros

Hosszú idő óta először nyert otthon a Ferencváros

Pölöskey PéterPölöskey Péter, fotó: Kovács Tamás/MTI

A Ferencváros hazai környezetben 1-0-ra nyert a Vasas ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati játéknapján.

Détári Lajos alakulata október 22. után győzött újra az Albert Stadionban, akkor az ősi rivális Újpest felett diadalmaskodott.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Ferencváros – Vasas-Híd 1-0 (1-0)
Albert Stadion, 5000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Pölöskey (45., 11-esből)
sárga lap: Kulcsár (41.), Klein (53.), Busai (86.) illetve Tóth M. (63.)

Ferencváros:
Jova – Grúz, Balog, Klein – Jovanovic, Busai, Lisztes (Simic, 64.), Junior – Hakola (Józsi, 68.), Pölöskey, Kulcsár

Vasas:
Ilizi – Kovács G., Tóth M., Takács Z. (Katona, a szünetben), Tóth B. – Mehmedagic, Varga G., Kovács D. (Szabó B., 65.), Bárányos – Dajic (Kiss T., 82.), Hercegfalvi

Az első félidőben mindkét csapat pontatlanul futballozatott, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A játékrész utolsó percében Pölöskey kiharcolt egy büntetőt, amit higgadtan értékesített is, így a Ferencváros előnnyel vonulhatott pihenőre.

A fordulást követően ugyan a zöld-fehérek irányították a játékot, de a Vasas kis híján egyenlített, azonban előbb Hercegfalvi, majd Dajic is elképesztően nagy helyzetben hibázott. Az angyalföldiek nem adták fel, a hazaiak pedig Szabó közeli fejese után csak Jova hatalmas védésének köszönhetően őrizték meg előnyüket.
A hajrában az eredmény már nem változott, így a Ferencváros hosszú idő után ünnepelhetett ismét győzelmet az Albert Stadionban.