Csoknyai és Ungvári is továbbjutott

Csoknyai és Ungvári is továbbjutott

A 81 kilogrammos Csoknyai László és Ungvári Attila is bejutott a második fordulóba a budapesti cselgáncs-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A kétszeres olimpikon Csoknyai a 32 közé kerülésért – a súlycsoportban 66-an indultak – az argentin Emmanuel Lucentivel találkozott. Ellenfelét, aki a Pánamerikai bajnokságokon eddig kilenc érmet gyűjtött, kétszer intették, majd ügyesen kifordult a paksi dzsúdós utolsó másodpercben indított válldobásából. A hosszabbítás aztán csak 27 másodpercig tartott, amikor a 29 éves magyar leszorította riválisát, és ipponnal győzött. Következő ellenfele a Costa Rica-i David Guillen Vargas lesz, aki a nyitókörben mindössze kilenc másodperc alatt búcsúztatott egy malawi versenyzőt.

Néhány perccel később a versenynap másik magyarját, Ungvári Attilát szólították tatamira a kubai Jorge Martinez ellen. Az Eb-bronzérmes ceglédi sportoló az első perc végén vazaarit érően vitte földre ellenfelét, majd előnyét rutinosan megőrizve nyert. A 32 között az amerikai Jack Hatton vár Ungvárira.

A vigaszágra kerüléshez a legjobb nyolcba kell jutni a vb-n.