A Veszprém összekerült a címvédővel

A Veszprém összekerült a címvédővel

A Telekom Veszprém összekerült a címvédő francia Montpellier HB csapatával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportjainak pénteki, bécsi sorsolásán. 

A tavaszi négyes döntő résztvevői közül negyedik helyezett macedón Vardar Szkopjét ugyancsak az A csoportba sorsolták. A magyar bajnok MOL-Pick Szeged – a többi között – a legutóbb BL-döntős francia HBC Nantes és a bronzérmes Paris Saint-Germain társaságában a B csoportba került. A két magyar csapat nem kerülhetett azonos nyolcasba.

Az A és a B csoport első hat-hat helyezettje jut a rájátszás első fordulójába, ahol a két csoportelsőnek nem kell pályára lépnie. A kieséses szakasz első köréhez két együttes csatlakozik még a gyengébb együtteseket felvonultató C és D csoportból. A negyeddöntőben aztán a hat párharc győztese, valamint az A és B csoport első helyezettje szerepel majd. A négyes döntőt jövő tavasszal ismét Kölnben rendezik.

“Azt gondolom, nagyon masszív csoportba kerültünk, nagyon sok jó mérkőzés és óriási küzdelem lesz. A bajnoknak mindenkit meg kell vernie. Nyilván a Veszprém-szurkolóknak is ez az elvárásuk” – nyilatkozta Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója a sorsolást közvetítő Sport Televízióban. Hozzátette, nyolcasukban nincs gyenge csapat.

“Első ránézésre nem kerültünk olyan csoportba, ami megoldhatatlan feladat elé állítana minket. Úgy gondolom, jó esélyünk van, hogy jó helyen végezzünk a csoportban” – mondta Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója.

Mint kifejtette, a harmadik-negyedik helyre várja a Szeged csapatát, a csoport esélyesének a német és a francia bajnokot, valamint a Nantes együttesét tartja.

“Vegyes a csoport, mert vannak kiemelkedő csapatok, és olyanok is, amelyekkel szemben hozható az idegenbeli találkozó is” – fejtegette. Szögi emlékeztetett, hogy a bajnoki cím ellenére viszonylag jelentős átalakuláson megy át a Szeged, hiszen több kulcsjátékos távozott, és hatan érkeztek a helyükre, ennek ellenére optimisták az eredményes szezonkezdet kapcsán.

A férfi BL csoportbeosztása:

A csoport:
TELEKOM VESZPRÉM, Vardar Szkopje (macedón), Vive Kielce (lengyel), Barcelona (spanyol), Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier HB (francia), IFK Kristianstad (svéd), Rhein-Neckar Löwen (német)

B csoport:
MOL-PICK SZEGED, Paris Saint-Germain (francia), PPD Zagreb (horvát), Flensburg-Handewitt (német), Skjern HB (dán), Motor Zaporizzsja (ukrán), Celje PL (szlovén), HBC Nantes (francia)