A németekkel edzenek a lányok

A németekkel edzenek a lányok

Karl Erik BöhnKarl Erik BöhnNémetországi felkészülési tornán lép pályára Wittlichben augusztus 4-én és 5-én a magyar női kézilabda-válogatott, ahol német és dán klubcsapatokkal játszik kétszer 25 perces mérkőzéseket.

Karl Erik Böhn szövetségi kapitány behívta a keretbe Trischuk Kristinát is. A Fehérvár KC irányítója jelenleg arra vár, hogy megkapja a magyar állampolgárságot. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a szakember nem számíthat Bulath Anitára, aki klubja, a horvát Podravka Koprivnica kérésére az egyesületében készül a szezonra. A keret tagjai augusztus 1-én találkoznak Győrben. A csapat a csoportküzdelmek során két német együttessel, a HC Leipziggel és a Trierrel találkozik. Mindkét hármasból az első két helyezett jut be az elődöntőbe, ahol keresztbejátszás után alakul ki a finálé párosítása.

A magyar női válogatott kerete:

Kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC), Kiss Éva (Siófok KC Galérius Fürdő)
Jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (FTC Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO KC)

Jobbátlövők: Kovács Anna (ÉTV-Érdi VSE), Planéta Szimonetta (Győri Audi ETO KC), Rédei-Soós Viktória (Győri Audi ETO KC), Tomori Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungaria)

Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC Rail Cargo Hungaria), Trishchuk Kristina (Fehérvár KC)

Beállók: Cifra Anita (FTC Rail Cargo Hungaria), Horváth Bernadett (Fehérvár KC), Szabó Valéria (Zvezda Zvenyigorod, orosz)

Balátlövők: Klivinyi Kinga (Váci NKSE), Szekeres Klára (ÉTV-Érdi VSE), Zácsik Szandra (FTC Rail Cargo Hungaria)

Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (ÉTV-Érdi VSE)

Kapcsolódó cikkek