A négy közé kerülés a cél

A négy közé kerülés a cél

A legjobb négy közé kerülés a cél a női kézilabda NB I-ben szereplő, legutóbb ott ötödik, az EHF Kupában pedig elődöntős Fehérvár KC együttesénél.

A klub hétfői szezonnyitó sajtótájékoztatóján Balássi Imre elnök emlékeztetett rá, hogy az előző idényben hullámzó teljesítményt nyújtott a csapat, a bajnokságban nem sikerült elérni a kitűzött célt, amely akkor is a legjobb négy közé kerülés volt, ugyanakkor a nemzetközi kupaporondon sikeresen szerepelt az együttes, és csak egy hajszál választotta el a fináléba kerüléstől. Hozzátette, a fő cél a soron következő idényre sem változott, és most a dobogó elérését sem tartja elképzelhetetlennek. Az előző szezonban a norvég Pal Oldrup Jensen irányította a csapatot, ám a szakember visszatért hazájába, helyére Bakó Botond érkezett.

A 33 éves szakember megjegyezte, hogy a klub vezetése olyan jövőképet vázolt fel, amely megegyezik a szakmai elképzeléseivel, s reményei szerint a csapat ott lehet a legjobb négy között. Hozzátette, kulcsfontosságú, hogy Emberovics Mírát, aki a tavasszal súlyos térdsérülést szenvedett és valószínűleg januárig harcképtelen lesz, megfelelően tudják pótolni. A sajtótájékoztatón bemutatták az új szerzeményeket: két japán válogatottal, a balszélső Tanabe Jukival és az irányító Isitate Majukóval, valamint a jobbszélső Csáki Viktóriával erősített mostanáig a székesfehérvári klub, de Balássi Imre elmondta, hogy a keret még nem végleges, még egy-két játékos érkezése várható.