A magyar csillag is pályára lép

A magyar csillag is pályára lép

Babos TímeaBabos Tímea is játszik november 18-án a budapesti hetedik Tennis Classics gálán, amelyen ezúttal nem a múlt nagyjai, hanem fiatal trónkövetelők lépnek pályára a Papp László Sportarénában.

A szervezők keddi tájékoztatása szerint a magyar tenisztörténelem első női wimbledoni döntőse – aki a francia Kristina Mladenoviccsal játszott párosban finálét Londonban – a szezon megkoronázásaként hazai közönség előtt is megmutatja magát.

“Nagyon hosszú és nehéz év volt az idei, elképesztő, mennyi mindenen mentem keresztül, hatalmas sikereket értem el, jól fog esni egy kis szórakozás a Tennis Classics közönsége előtt. Évek óta rendszeres látogatója vagyok a Tennis Classicsnak, csak a tavalyi maradt ki” – nyilatkozta a 21 éves játékos, hozzátéve: eddig csak a lelátóról élvezhette a programot, de az, hogy a világ legjobb férfi teniszezőivel együtt szerepelhet, hatalmas motivációt jelent neki.


A meghívottak korábban közzé tett névsora négy fiatal és egy szenior férfi játékost tartalmaz: a kanadai Milos Raonic, a lett Ernests Gulbis, az olasz Fabio Fognini és az osztrák Dominic Thiem mellett a labdazsonglőrnek sem utolsó, iráni-francia Manszur Bahraminak tapsolhat majd a közönség. 
A négy játékos versenyszerű rendszerben küzd meg egymással Budapesten, az elődöntők győztesei csapnak össze a fináléban. A vesztesek Bahramival és Babossal játszanak egy páros meccset.