A győzelem a Veszprém célja

Szeretné hazai környezetben megnyerni a férfi kézilabda SEHA Ligát az MKB-MVM Veszprém, amelynek legnagyobb ellenfele a szintén Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős macedón Vardar Szkopje lesz a március 25. és 29. közötti hatos döntőben.

Amint a Thália Színházban rendezett hétfői sajtótájékoztatóján Kálomista Gábor, a magyar klub társelnöke elmondta, tavaly abban a reményben csatlakoztak a regionális bajnoksághoz, hogy a korábbinál több és színvonalasabb mérkőzést játszhassanak, és nem csalódtak. Most pedig abban bíznak, hogy saját közönségük előtt megnyerik a sorozatot, noha a címvédő Szkopje mellett a Zagreb is BL-nyolcaddöntős a riválisok közül – folytatta. Hozzátette: a szervezést illetően is nagy a kihívás.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere hangsúlyozta, ez lesz a Veszprém Aréna történetének legnagyobb eseménye, és nagy sportdiplomáciai siker, hogy a város rendezheti a hatcsapatos zárótornát. Kiemelte azt is, hogy a létesítmény, a menedzsment, a végső sikerre is képes csapat, valamint a kézilabdát szerető és értő szurkolótábor együttesen teszi alkalmassá Veszprémet, hogy ilyen nagyszabású tornának adjon otthont.

Mihajlo Mihajlovski, a Gazprom szponzorálta liga elnöke jelezte, a négy éve beindított bajnokság színvonalán nagyot emelt a Veszprém csatlakozása, így más klubok számára is vonzóvá vált. Idővel szeretnék, hogy ha megközelíthetnék a német vagy a francia élvonal szintjét. A veszprémiek egészen az alapszakasz utolsó fordulójáig százszázalékosak voltak, végül aztán egy tét nélküli összecsapáson kikaptak Szkopjéban. Most legfeljebb a döntőben találkozhat a két gárda.

A veszprémi hatos döntő programja:

március 25., szerda:
az elődöntőbe jutásért:
Meskov Breszt (fehérorosz)-RK Nexe (horvát) 17.45
PPD Zagreb (horvát)-Tatran Presov (szlovák) 20.15

március 27., péntek:

elődöntő:
Vardar Szkopje (macedón) – a Breszt-Nexe párharc győztese 17.45
MKB-MVM Veszprém – Zagreb-Presov párharc győztese 20.15

március 29., vasárnap:
a 3. helyért: 15.30
döntő 18.00

Kapcsolódó cikkek