A győrieknek ez is sikerült

A győrieknek ez is sikerült

A címvédő Győri Audi ETO KC nyolc góllal győzött a dán bajnok Nyköbing FH otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének ötödik fordulójában, szombaton.

Sikerével a magyar csapat megőrizte első helyét csoportjában.

Eredmény,
női BL, középdöntő, 5. forduló, 1. csoport:
Nyköbing FH (dán)-Győri Audi ETO KC 24-32 (10-17)
a Győr gólszerzői: Groot 7, Oftedal 6, Hansen, Broch, Tomori 4-4, Puhalák, Bódi, Görbicz 2-2, Knedlikova 1

A vendégek keretéből a norvég Nora Mörk és a brazil Eduarda Amorim hiányzott sérülés miatt. A dán csapat kezdett jobban (3-1), aztán viszont több mint hét percig nem talált a hálóba, így a Győr átvette a vezetést (3-6). Stine Oftedal és Nycke Groot eredményesen támadott, a kapuban pedig Kari Aalvik Grimsbö nyújtott remek teljesítményt, így a Nyköbing nem tudta visszavenni az irányítást. A házigazdák a svéd Johanna Westberg átlövéseivel igyekeztek tartani magukat, edzőjük pedig húsz perc alatt kétszer is időt kért, de a Győr kontratámadásait és gyors góljait nem tudták megakadályozni, így a címvédő a szünetben már hét találattal vezetett (10-17).

A második félidőben sem változott a játék képe, a jelentős különbség miatt a csapatok nem fordítottak nagy figyelmet a védekezésre, így ez a periódus is gólokban gazdag volt. A hajrát erővel is jobban bírták a vendégek, akik Kiss Éva védéseinek és Anne Mette Hansen sikeres lövéseinek köszönhetően az 56. percben már tíz góllal vezettek (21-31), és végül nyolccal nyertek. A dán csapat legjobbja Johanna Westberg volt hét találattal. A győriek jövő szombaton a szlovén Krim Mercator Ljubljana együttesét fogadják a BL-középdöntő utolsó fordulójában. 

később:
2. csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria – Metz HB (francia), Dabas 15.30