„Képesek vagyunk arra, hogy győzzünk” Interjú Keszthelyi Rita vízilabdázóval

„Képesek vagyunk arra, hogy győzzünk” Interjú Keszthelyi Rita vízilabdázóval

fotó: Szaka József/MVLSZKeszthelyi Rita Európa-bajnok vízilabdázó Rióban is a magyar csapat húzó egyénisége. Hétfőn remek játékkal, nagy hátrányból nyerni tudtak Ausztrália ellen, szerdán a döntőbe jutásért a címvédő USA lesz az ellenfél. 

Keszthelyi Rita 1991. december 10-én született. Először úszni kezdett, de a korábbi vízilabdázó, Keszthelyi Tibor lánya végül a póló mellett döntött és 10 éves korában az Újpesten kezdett játszani. “A többszörös utánpótlás-válogatott az OSC-t és a Domino-Honvédot is megjárta, mielőtt Dunaújvárosba igazolt volna, ahol karrierje során először lett magyar bajnok. Azóta már a Szentessel és az Egerrel is végrehajtotta ezt a bravúrt” – írják a Magyar Vízilabda Szövetség oldalán.

– Mi járt a fejedben négy gólos hátrányban?

– Nem gondoltam arra, hogy 5-1 oda. Az volt bennem, menjünk tovább előre és akkor meglesz. Nem szabad azzal foglalkoznunk mi volt, csak azzal, hogy több gólt ne kapjunk, illetve kezdjünk végre elől gólokat lőni.

– Mi segített talpra állni a csapatnak?

– Jót tett a kapus és védekezés váltás. Mentünk folyamatosan, ha védekezésről, ha támadásról volt szó. Úgy mentünk be a vízbe, bármi történjen, együtt, közösen megcsináljuk.

– Antal Dóra azt nyilatkozta, csak ti tudjátok megverni az amerikaiakat. Szerinted is?

– Az ausztrál meccs előtt sem volt veszteni valónk, most sem lesz. Ezekért a pillanatokért és mérkőzésekért edzettünk egész életünkben. Jól ismerjük az amerikai csapatot, szerintem is meg lehet őket verni. A tegnapi küzdeni akarással és négy negyednyi remek játékkal képesek vagyunk arra, hogy győzzünk.