forrás: pixabay.com

Videópályázatot hirdetett a XX. Század Intézet

Videópályázatot hirdetett a XX. Század Intézet

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából, Wittner Mária emlékére "Én hősöm" címmel videópályázatot hirdet középiskolás diákoknak a XX. Század Intézet. Ezt közölték a pályázat kiírói.

“A mozgalmas 20. század sokszor embert próbáló évtizedei bővelkedtek olyan példamutató és tiszteletre méltó személyekben, akikre büszkék lehetünk”

– hangsúlyozták.

A pályázat célja, hogy a tanulók elmélyüljenek a 20. század történelmében és gondolkodjanak azon, milyen teljesítmény, helytállás az, amely számukra példaként szolgál, és válasszák ki saját hősüket, akinek történetén keresztül az általuk fontosnak tartott értékeket bemutatják. Pályázni egy legfeljebb háromperces, saját készítésű videóval lehet december 23-án éjfélig. Az első helyezett nyereménye egy okostelefon és könyvcsomag, a második okosórát és könyvcsomagot, a harmadik helyezett pedig e-könyv-olvasót és könyvcsomagot nyerhet. A pályaműveket a palyazat@xxszazadintezet.hu címre várják elektronikus formában, de akár postai úton, pendrive-on is be lehet nyújtani az 1062 Budapest, Andrássy út 60. címre feladva.

Kapcsolódó cikkek