fotó: pixabay.com

Zsigó Róbert: a nemzeti kormány számára mindig is a gyermek volt az első

Zsigó Róbert: a nemzeti kormány számára mindig is a gyermek volt az első

A nemzeti kormány számára mindig is a gyermek volt az első. Erről beszélt a családokért felelős parlamenti államtitkár vasárnap, a Facebookon közzétett videóbejegyzésében.

Zsigó Róbert úgy fogalmazott, hogy

“2010 óta három és félszeresére emeltük a családok támogatására fordítható összeget, és ezt a járvány alatt sem csökkentjük, hanem éppen ellenkezőleg, most is emeljük a családtámogatásokat”.

Kiemelte, a gazdaság sikeres újraindításának köszönhetően 2022-ben még több pénzt kapnak a családok, februárban családi adóvisszatérítést fizetnek a gyermekes szülőknek, amelynek összege szülőnként elérheti akár a 809 000 forintot is.

“Biztosítjuk a családi adókedvezményt, a négy- vagy többgyermekes édesanyák személyi jövedelemadó mentességét és az első házasok adókedvezményét”

– mondta.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy idén januártól a 25 év alattiaknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, a minimálbér emelkedésének következtében pedig tovább nőtt a gyed maximális összege, a hallgatói gyed, a nagyszülői gyed és a gyermekek otthongondozási díja is. A kormány több intézkedést hozott a járvány és az európai energiaárak miatti drágulások ellensúlyozására: fenntartják a rezsicsökkentést, bevezették az üzemanyagárstopot és a kamatstopot, februártól pedig több alapvető élelmiszerre bevezetik az élelmiszerárstopot – fejtette ki Zsigó Róbert, majd hangsúlyozta, a baloldal korábban megszorításokkal és adóemelésekkel nehezítette a gyermekesek életét.

“Mi a koronavírus-járvány időszakában is a családtámogatások növelésével és adócsökkentésekkel segítjük a családokat, azért mert Magyarországnak a gyermekes családok támogatásában is előre kell mennie, nem hátra”

– húzta alá az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek