Újabb fejelentést tett a Jobbik, ezúttal Voldemort-ügyben

Újabb fejelentést tett a Jobbik, ezúttal Voldemort-ügyben

Szilágyi GyörgyA Jobbik feljelentést tett a legfőbb ügyésznél, és teljes körű vizsgálatot követel a Mengyi Rolanddal összefüggő ügyben.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette, egyes állítások szerint Mengyi Rolandot 5 millió forint kenőpénz átvétele közben tetten érhették volna a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói, azonban ezt valaki “felülről” megakadályozta ezt. Mint mondta, ez legalább olyan súlyos cselekedet, mint maga az ügy, és szeretnék tudni, hogy ki avatkozott be.

A jobbikos politikus azt is megjegyezte: Tállai András kinevezése óta ellenezték, hogy a NAV-ot – amelynek függetlenül kellene végeznie a munkáját – egy “pártfunkcionárius” irányítsa. Lukács Attila, a Jobbik mezőkövesdi elnöke arról beszélt, hogy Tállai Andrást kétszer is említik a “Voldemort-ügyben”: egyrészt a lehallgatási jegyzőkönyvben, másrészt a gyanúsítottak utalnak rá, hogy ő lehet a felelőse az elmaradt tettenérésnek.

    Kitért arra is, értékelése szerint az uniós források megszerzését nem tudta volna egy ember intézni, ahhoz kiforrott rendszerre volt szükség.