Párbeszéd-Jobbik-MSZP: csak kormányváltással menthetők meg az ország nagy tavai

Párbeszéd-Jobbik-MSZP: csak kormányváltással menthetők meg az ország nagy tavai

Az ellenzéki politikusok szerint kizárólag a jövő évi kormányváltással akadályozható meg, hogy tovább romoljon az ország nagy tavainak állapota.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese szombaton a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a klímaváltozásnál csak a Fidesz-kormány veszélyesebb a magyar természetre, az ország tavaira. Kiemelte, a kabinet megmenthette volna a klímaváltozás által erősen sújtott Velencei-tavat, ha az “elmúlt tíz évben végzi a dolgát”.

A kormánynak fel kellett volna töltenie a tó víztározóit, és nem lett volna szabad beépítenie a vízpartot”

– mondta.

Kocsis-Cake Olivio közölte, a Párbeszéd jelöltjei személyes garanciát vállalnak arra, hogy kormányra kerülve azonnal leállítják az összes szabálytalan, környezeti károkat okozó beruházást, és csak olyanokat engednek megvalósulni, amelyek alkalmazkodnak a helyi és természeti viszonyokhoz, továbbá biztosítják az emberek szabad hozzáférését a vízfelületekhez.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője elmondta, óriási problémák vannak a Balatonnál, mivel a kormányzat az elmúlt évtizedben még pénzzel is támogatta a tópart beépítését.

A Jobbik képviselője is kiemelte, kormányváltás esetén felülvizsgálják az Orbán-kabinet által jóváhagyott szerződéseket, partlezárásokat, és készek drasztikus lépéseket tenni azért, hogy mindenki meg tudja közelíteni a Balatont.

Márton Roland, az MSZP székesfehérvári jelöltje úgy fogalmazott, a kormány nem tesz semmit a Velencei-tó megmentéséért, pedig az ahhoz szükséges infrastruktúra rendelkezésre áll, csak működtetni kellene.

Kapcsolódó cikkek