"Naponta több tucat beteg életét követelik"

"Naponta több tucat beteg életét követelik"

Erőss Gábor, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja Eltemetjük a magyar beteget címmel sajtótájékoztatót tart a Merényi Gusztáv Kórház előtt 2015. július 31-én, fotó: Kovács Tamás/MTIA Párbeszéd Magyarországért véleménye szerint az egészségügyben évek óta tartó, több száz milliárd forintos megszorítások, a hosszúra nyúlt várólisták naponta több tucat beteg ember életét követelik. Ezt mondta az MTI-nek a párt elnökségi tagja.

Erőss Gábor hangsúlyozta, hogy a várólisták miatt a daganatos betegeknél áttételek alakulhatnak ki. Hozzátette, hogy eközben csak a kórházi fertőzések “több ezer” áldozatot szednek évente, pedig ezeknek jelentős része megelőzhető lenne, ha a kórházak kellő létszámú, megfizetett és motivált dolgozót tudnának alkalmazni. Arra is kitért, hogy egy vizsgálat szerint a Merényi kórház zárt osztályának folyosóin “szó szerint ömlött a fekália”. A kialakult állapotokért a kormány a felelős, amely elinflálta az egészségügyi dolgozók fizetését – vélekedett.

Az egészségügy “összeomlása” lassan az egész országot maga alá temeti, de elsősorban az öregek, a szegények a legfenyegetettebbek – jelentette ki. 
A politikus azt követelte, hogy azonnali hatállyal állítsák le a kormány Várba költöztetését, és “abból a százmilliárd forintos összegből, amiből Orbán Viktor saját hatalmi hóbortját űzi”, hajtsanak végre “érezhető” béremelést az egészségügyben.