Levelet írt a Jobbiknak az LMP

Levelet írt a Jobbiknak az LMP

Az LMP ifjúsági szervezete Farkas Gergelynek, a Jobbik IT elnökének címezte nyílt levelét.

“Sajnálattal olvastuk, hogy a Jobbik országgyűlési képviselője, Dúró Dóra szerint el kellene venni az alapfokú végzettséggel nem rendelkező emberek szavazati jogát. A javaslattal mélységesen nem értünk egyet. Hisszük, hogy minél több ember vesz részt aktívan a közügyek megvitatásában, annál sikeresebb lesz Magyarország.

A javaslatból, és a képviselő asszony nyilatkozataiból úgy látjuk, a Jobbik “néppártosodásával” az jár, hogy a párt tízezreket rekesztene ki közös ügyeink eldöntéséből. A magyar emberek megosztását, a politikai közösségből való kizárásukat elfogadhatatlannak tartjuk.

Meggyőződésünk szerint Magyarország demokratikus megújulásához, nem tízezrek kirekesztésével, hanem a közoktatás megújításával és különösen az állampolgári ismeretek átfogó tanításával juthatunk el.

Arra kérjük Farkas Gergelyt, hogy a Jobbik Ifjúsági Tagozatának nevében nyilatkozzon arról, támogatják-e Dúró Dóra javaslatát és elfogadhatónak tartják-e az általános választójog korlátozását? ” – írta közleményében Apostol Klaudia és Páli Zoltán a Lehet Más a Jövő két társelnöke.