Kis évvégi adok-kapok

Kis évvégi adok-kapok

Szanyi TiborSzanyi Tibor

A január 2-ra tervezett Operaház előtti tüntetésen való részvételre buzdította az embereket Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja, a demokratikus erőket pedig az orbáni diktatúra elsöprésében” való összefogásra hívta fel szombati sajtótájékoztatóján. Selmeczi Gabriella szerint Szanyi Tibornak sikerült "gyurcsányi mélységekbe" süllyednie.

Szanyi Tibor kijelentette, akik részt vesznek a demonstráción, az ellen tiltakoznak, hogy Orbán Viktor és szolgái Magyarországot egy szépreményű helyből Európa legsötétebb pontjává változtatták, létrehozták Európa legundorítóbb büntetés-végrehajtási intézetét Magyarország teljes területén”.
    
A szocialista országgyűlési képviselő, aki 11 pontban összegezte a 2011-es év rémálmait”, úgy fogalmazott, akik hétfőn az Operában ünneplik mindezt, azok lesznek a felelősök az ország tönkretételéért, felbujtóként, elkövetőként, társtettesként, illetve bűnpártolóként. A politikus úgy vélekedett, a diktatúrák félnek a népünnepélyektől, ezért inkább elitparádékat” szerveznek. Párhuzamot vont az Operában tartandó ünnepség, valamint a hitleri és sztálini díszszemlék, és az észak-koreai diktátor temetése között. Mint mondta, a diktatúrákat látomások, fantomok is gyötrik, amelyek Orbán Viktorékat is utolérték. Az MSZP-s képviselő ezek közé sorolta a kezelhetetlen államadósságot, az Európai Uniót és a Nemzetközi Valutaalapot, az ellenzék minden eszközzel való elhallgattatását.
    
Utóbbi kapcsán úgy vélekedett: a kormány tart az MSZP-től, mint kormányzó párt, ezért alkotmányerejű törvényt is megfogalmaztak az ellehetetlenítésére. Mint fogalmazott,  sima, egyszerű törvénypecsételő művekké fokozta le a magyar parlamentet, és ahogy láthatjuk az év utolsó napjaiban, a Fidesz a Jobbik elnevezésű házicicájával pettingelve játszotta el a törvényhozás bűnös gyakorlatát”.
    
Szanyi Tibor arra is kitért, a kormánynak ijesztővé váltak a szabad választások, a független Magyar Nemzeti Bank, és a sajtószabadság. Szólt arról is, hogy ijesztő látomás” az igazság kiderítése is, ezért  Orbán Viktor és szolgái ipari méretű hírhamisításba fogtak”.
    
Azok a hírmunkások, akik a Magyar Televízió épülete előtt éhségsztrájkba fogtak, pontosan ezt a gyakorlatot igyekeznek a nyilvánosság számára is láthatóvá tenni” – fogalmazott a szocialista politikus, hozzátéve, hogy az ő egészségükért, életükért Orbán Viktor a felelős,  hiszen nem fogja vissza azokat a megbízottait, akik egyébként ezeknek a hírhamisításoknak a főszereplői”.
    
Az MSZP elnökségi tagja fantomként” nevezte meg a sztrájkok lehetőségét, a független bíróságok létét, a szabad köztársaság fogalmát is. Hozzátette, a legközelebbi rémálom a népharag, amely hétfőn fél 7-től fog megnyilvánulni az Operánál és az utcákon.

Selmeczi Gabriella

Selmeczi Gabriella

A Fidesz szóvivője szerint Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő és társai kizárólag botrány- és gyűlöletkeltéssel vannak elfoglalva. Selmeczi Gabriella szombaton, az MTI-nek küldött közleményében azt írta, ennek a hangnak továbbra sincs helye a magyar demokráciában.

A kormánypárt szóvivője arra reagált, hogy Szanyi Tibor délelőtti sajtótájékoztatóján egyebek mellett párhuzamot vont a január 2-án az Operában, az alaptörvény hatályba lépése alkalmából tartandó ünnepség, valamint a hitleri és sztálini díszszemlék, és az észak-koreai diktátor temetése között.

Selmeczi Gabriella szerint Szanyi Tibornak sikerült “gyurcsányi mélységekbe” süllyednie. Mint írta, a szocialista politikust nyilvánvalóan az őszödi beszéd ihlette, amikor Magyarországot, saját hazáját undorítónak, Európa legsötétebb helyének nevezte. A szóvivő úgy látja, a kommunista bűnök elévülhetetlenségéről szóló előző napi országgyűlési döntést “mi sem támasztja alá jobban”, mint a kommunista gyűlöletbeszédnek ez a legújabb megnyilvánulása.
    
Az ilyen megszólalások ékesen igazolják, hogy a szocialisták nemcsak az egykori pártvagyont, de a szellemiséget is hiánytalanul megörökölték kommunista elődjeiktől – írta Selmeczi Gabriella.