"Kiemelten kell foglalkozni az elvándorlással!"

"Kiemelten kell foglalkozni az elvándorlással!"

Farkas GergelyA Jobbik álláspontja szerint kiemelten kell foglalkozni az elvándorlás kérdésével és több területen beavatkozásra van szükség.

Farkas Gergely, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy az elmúlt két hónapban nem került szóba az Országgyűlésben a probléma, s nincs nevesítve olyan államtitkár sem, akinek az elvándorlással foglalkoznia kell. Riasztónak nevezte, hogy a felmérések szerint a 18 és 39 év közöttiek fele gondolkodik rövid vagy hosszú távú kivándorlásban, s a külföldön élő magyarok sem vágynak haza. Farkas Gergely a következő időszak kiemelt problémájának nevezte a kérdést, amellyel kapcsolatban eseti bizottság felállítását, parlamenti vitanap megszervezését szorgalmazta. Emellett úgy véli, a kivándorlást a közbeszéd témájává kell tenni.

A jobbikos politikus a megoldási javaslatok közé sorolta a bérlakásprogram beindítását, valódi munkahelyek létrehozását, ifjúsági törvény megalkotását és az államilag finanszírozott felsőoktatási helyek számának növelését. A Jobbik az őszi ülésszak előtt felvázolja megoldási javaslatait és a kormánynál is mielőbbi lépéseket szorgalmaz annak érdekében, hogy aki Magyarországon él, az itthon is maradjon, aki pedig elvándorolt, az hazatérjen – mondta Farkas Gergely.