Így látja a zöldpárt az oktatási helyzetet

Így látja a zöldpárt az oktatási helyzetet

Ikotity IstvánA Fidesz oktatáspolitikája szellemi zsákutcájába viszi az egész országot.

“Sem az illetékes miniszter, sem az oktatási államtitkár nem mer nyilvánosság elé állni, és megszólalni a felvételi ponthatárokkal kapcsolatban. Mélyen hallgatnak, és joggal szégyellik a kormányzati népbutítás következményeit.  Az LMP szerint még van kiút. A zöld párt minden költségvetési 100 forintból 20 forintot oktatásra költene.

Bebizonyosodott ismét, hogy a kormány oktatásellenes lépései, a forráselvonások elriasztják a diákokat, sokuk már nem is jelentkezik a magyar felsőoktatásba. A fiatalok így más pályára, vagy elvándorlásra kényszerülnek. A közoktatásban is tudáscsökkentő lépések sora vezetet a kialakult drámai helyzetig, és a figyelemelterelő akciókig, gondoljunk az iskolák céllövöldévé silányításának ötletére, vagy a “hazafias és honvédelmi nevelés programra”.

A kormány káros lépései helyett az LMP a Megújuló Magyarország oktatási programját kínálja. A zöld párt megvédené az oktatási intézményeket az államosítástól. Az oktatás helyi ügy, azért kezdeményezik, hogy a pedagógusok és a szülők megkérdezése és egyetértése nélkül ne lehessen iskolaigazgatókat kinevezni és gimnáziumokat bezáratni. A párt célja, hogy minél többen tanuljanak és minél jobb eredményeket érjenek el. Ezért az LMP minden költségvetési 100 forintból 20 forintot oktatásra költene. A felsőoktatás kapuit megnyitná és versenyképessé tenné, ingyenes diplomaszerzést garantálna” – írta Ikotity István, a Lehet Más a Politika (LMP) képviselője.