"A Fidesz elismerte, hogy korrupt rendszert hoztak létre"

"A Fidesz elismerte, hogy korrupt rendszert hoztak létre"

Hadházy ÁkosAz Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a határokon átnyúló korrupciós és csalási bűnesetek felgöngyölítését végző Európai Ügyészség létrehozását.  A fideszes magyar képviselők nem szavazták meg az új intézmény felállítását. Ezzel végleg elismerték: rendszerük korrupt és romlott.

“Az Európai Ügyészség jogosult lesz többek között nyomozások és vádhatósági eljárások lefolytatására az uniós támogatásokat érintő csalások és áfacsalások, valamint az unió pénzügyi érdekeit sértő egyéb bűncselekmények esetében: hozzájárulva ezzel az EU-s költségvetés megerősítéséhez és hatékonyabb védelméhez.
 
Az LMP álláspontja szerint az Orbán-kormány megint a tisztességtelenség, a gyávaság és a sunyulás oldalára állt. Nem meglepő ez egy olyan kormánytól, amelynek legfőbb politikája a korrupcióban merül ki. Rossz hír a kormánynak azonban, hogy az LMP továbbra is minden korrupt és gyalázatos ügynek utána fog járni. Hangsúlyozzuk továbbá, hogy a 2018-as kormányváltást követően az első intézkedéseink között lesz az Európai Ügyészséghez való csatlakozás” – írta Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.