Laptopokkal segítik az iskolásokat

Laptopokkal segítik az iskolásokat

Laptop előtt ülő gyerekek

Kállai Mária, a Tisza-parti megyeszékhely alpolgármestere elmondta: az Európai Unió száz százalékos támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósult fejlesztés értéke megközelíti a 68,5 millió forintot. Ebből az összegből a város öt alap, illetve középfokú oktatási intézményének összesen húsz tanulócsoportja ötszáznégy, diákoknak szánt és huszonhárom tanári laptopot kap.

Laptopozó kicsik

Az eszközbeszerzés része továbbá öt router (a számítógép-hálózatokban az útválasztást végző eszköz) és huszonhárom vezeték nélküli hozzáférési pont (wifi) üzembe helyezése az érintett iskolákban. A gyerekek kis méretű gépei, netbookok  és a pedagógusok normál méretű laptopjai egyaránt a kor minden igényének megfelelő felszereltséggel rendelkeznek és a felső kategóriát képviselik.

Használatuk elsősorban a közismereti tantárgyak elsajátítását segíti, ezen belül is kiemelten a tanulási motiváció erősítését szolgálja és a tananyag személyre szabott feldolgozásának lehetőségét bővíti majd. A szoftverekkel telepített eszközökre a projekt szakmai partnere, a szolnoki Karakter Kft. hosszú távú garanciát vállal és folyamatosan segítséget nyújt az esetlegesen felvetődő műszaki problémák elhárításában is.