Fejlesztések az Óbudai Egyetem székesfehérvári karán

Fejlesztések az Óbudai Egyetem székesfehérvári karán

egyetem

Az Óbudai Egyetem a pályázatában – összhangban a kormány erre vonatkozó határozatával – alapvető célként jelölte meg, hogy fejlessze a székesfehérvári felsőoktatást az Alba Regia kar műszaki szakjain, a duális képzés kialakításával kielégítse a régió szakemberigényét, ezáltal fejlesztve kapcsolatait a vállalkozásokkal, multinacionális cégekkel. További célul tűzte ki a kar oktatási profiljának tisztítását, a piaci igényekhez történő folyamatos igazítását, a duális képzési központ létrehozásához szükséges felújítások, laboratóriumok és oktatási terek, valamint a campusok közötti hálózat fejlesztését – írták.

Felidézték: a kormány 11 milliárd forintos keretösszeggel felsőoktatási struktúraváltást segítő alapot hozott létre 2013 februárjában a felsőoktatási intézmények belső átszervezésének támogatására, az adósságok csökkentésére. Az Óbudai Egyetem – kiegyensúlyozott gazdálkodásának eredményeképpen – nem halmozott fel hiányt, így ebben az időszakban nem részesült központi támogatásban sem – emelték ki.

A struktúraváltási alap támogatásával az egyetem eleget tud tenni a székesfehérvári műszaki felsőoktatás fejlesztéséről szóló kormányhatározat elvárásainak, amely a székesfehérvári műszaki képzés bővítését is rögzítette. A kormányzati és a regionális elvárás kiterjed a villamosmérnöki, az informatikai és a mechatronikai képzések fejlesztése mellett a gépészmérnöki képzésre is – írták.