Útfelújítás miatt módosul a várbusz útvonala

Útfelújítás miatt módosul a várbusz útvonala

Hétfőtől változik a 16-os, a 16A és a 116-os buszok útvonala és az autósok is más útvonalon közlekedhetnek három hónapon keresztül a budai Várban útfelújítás miatt. Ezt közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

A munkálatok ideje alatt a Tárnok utcát teljes szélességében lezárják, a Dísz tér a Szentháromság tér felé vezető oldalon, a Hunyadi János út és a Szentháromság utca között le lesz zárva. Az Úri utca és a Dísz tér a Palota út felé, a Szentháromság utca és a Palota út között kétirányú lesz.

Emiatt a 16-os, a 16A és a 116-os buszok mindkét irányban terelt útvonalon közlekednek, a Széll Kálmán tér felé a Dísz téren az Úri utca torkolatánál, a Szentháromság téren pedig a Szentháromság utcában állnak meg.

A munkálatok során a BKK által megbízott cég elbontja a meglévő nagykockakő burkolatot a kiemelt szegélyekkel és a járdával együtt és új kőburkolat épít, az utat pedig a járda szintjére emelik.

A Tárnok utcában és a Dísz téren folyó munkálatok 2013-ban fejeződnek be, ezt követően a Fortuna utca 2014 tavaszán újul meg.