Nem lesz tömeges kilakoltatás

Nem lesz tömeges kilakoltatás

nincs kilakoltatásNem kell attól tartani, hogy jövőre tömegek kerülnek az utcára. Ezt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke mondta a Magyar Nemzetnek.

Krejniker Miklós a lap szombati számában úgy nyilatkozik, az idén megközelítőleg kétszáz kilakoltatást foganatosítottak a végrehajtók, és most minden jel arra mutat, hogy az eddig elfogadott adósmentő intézkedések miatt ez a szám jövőre sem változik majd. Azt jogszabály határozza meg, hogy a bankok mennyi hitelfedezetül felajánlott lakást verhetnek dobra. Jövőre a pénzintézetek az ingatlanok három százalékának elárverezését kezdeményezhetik – emlékeztetett -, s az otthonokat a nemzeti eszközkezelő társaság is megvásárolhatja.
    
A végrehajtói kamara elnöke szerint a végrehajtási törvény nemrégiben elfogadott módosítása biztonságosabbá és gyorsabbá teszi a végrehajtási eljárásokat. A legfontosabb újdonság, hogy a végrehajtók márciustól kizárólag az interneten értékesíthetik a meghirdetett lakásokat. Az új szabály megszünteti a visszaélés lehetőségét – mondta.